pizza in the making...with tomato puree..fresh prawn, filament crab, garlic, oregano, freshly ground black pepper, capsicum, cheddar and mozarella cheese...ready to be baked.
Siap dah...agak kehangusan sebab chef gi mandi sementara menunggu pizza masak.
Yang ni thin crust pulak, nipis dan garing. Kurang sesuai utk orang yang bergigi x berapa kuat...heheh. topping lebih kurang sama...kali ni ada sosej, tuna flakes n canned button mushroom. Kenaa jadi thin crust? sebab doh masa buat pizza kat atas ada lebih...masukkan dalam freezer. bila nak canai balik...oppss ...tak cukup nak cover dasar pan. picit punya picit...tolak punya tolak...tertutup la jugak tapi nipis. inilah jadinya...thin crust pizza tak sengaja.
hehehe.. ni namanya pizza try n error.. so far 4 kali try.. kesemuanya ada keistimewaan tersendiri.. hehehe tapi belum lepas piawaian Pizza Hut la.. hehehe nama pun cikgu.. buka Giada or Ina Garten.. hehehe
ReplyDeleteNsk ikut piawai pizza hut kena ada oven besar dulu kot... :p
ReplyDeleteNama chef kat LI dah tau dah..nampak sgt favourite channel